Mijn verhaal

‘Education is the most powerful weapon
which you can use to change the world.’

– Nelson Mandela –

Mijn verhaal

‘Education is the most powerful weapon which you can use to change the world.’
– Nelson Mandela –

In 2013 begon ik als guppie (net 21 jaar) in een groep 7/8 in Rotterdam-Zuid. Toch éven een tikkeltje anders dan stagelopen in het dorpse Sliedrecht. Een doelgroep (van zowel ouders als leerlingen) waar ik best even aan moest wennen. En ik zeg je eerlijk; iedere dag zat ik met buikpijn in de bus richting werk. Echt verschrikkelijk was het. Maar de zin die alsmaar door m’n hoofd bleef spoken was: ‘Dit is leerzaam, dit is leerzaam..’ En dat is ook zo gebleken.

Als leerkracht genoot ik als kids enthousiast rond renden op het schoolplein, zich fijn voelden in de klas en ik hen kon ondersteunen in hun groeiproces. Groepsvorming en inzicht in eigen gedrag en dat van anderen nam dan ook een belangrijke plek in in de groep. Voor zaakvakken gebruikte ik methodes als middel, maar werkte vooral vanuit doelen, aangepast op de verschillende niveaus. Ik liet kinderen vertellen over wat zij zelf wilden leren en probeerde in mijn aanbod een mix te maken tussen hun wensen en de schooldoelen. Lessen met ruimte voor een grapje, de kans om te experimenteren, fouten te durven maken en je eigen talenten te ontwikkelen.

Deze begintijd heeft mij enorm veel geleerd. Namelijk: doorzetten, grenzen aangeven, kritische vragen stellen over wat nou écht belangrijk is, leren prioriteren, kinderen intrinsiek motiveren zodat zij minder ongewenst gedrag vertonen, nóg beter leren een band op te bouwen met kids.. Voorwaarden om je sterk te voelen voor de klas en ook echt plezier te hebben in het lesgeven. Resultaat te zien en blije kids & ouders te spreken.

Inmiddels haal ik vooral energie uit het verder brengen van startende leraren en ZIJ instromers en breng ik ook graag ervaren onderwijsprofessionals een stapje verder. Mijn coaching zou ik omschrijven als oordeelloos en liefdevol confronterend: geen roze strik om de boodschap, maar wel altijd vanuit veiligheid en verbinding. Met als doel te groeien als mens én leerkracht en een fijne & productieve sfeer te creëren in je groep.

Motto: ‘Let’s Spark!’

Ik wil graag een gesprek om de mogelijkheden te bespreken: